כתיבת מאמר זה היא על פי הבנת הכותב בלבד ואין לראות באמור המלצה לפעולה. כל פעולה היא על דעת המבצע בלבד. ט.ל.ח.
נאוויטס הוקמה בשנת 2016 ע"י גדעון תדמור, מחלוצי תעשיית הנפט והגז בארץ.
תדמור היה זה שהקים את אבנר והיה יו"ר דלק קידוחים (כיום ניומד אנרג'י) ובתקופתו התגלו מאגרי תמר ולוויתן. הוא גם היה האיש שחיבר בין נובל אנרג'י (כיום חלק משברון) לקבוצת דלק ובמידה רבה, החזון שלו יצר את הבסיס לקבוצת דלק של היום.
לנאוויטס יש אסטרטגיה ברורה והתמקדות מחוץ לישראל ולכן, בעיני, היא השקעה מקומית דיפנסיבית חשובה לפורטפוליו (השקעה בשקלים בחברה שכל עיסוקה בחו"ל ובדולרים)
שננדואה הוא פרוייקט הדגל של נאוויטס (שווי מהוון צפוי של מעל 3.5 מיליארד דולר) עם צפי לתחילת הפקה ברבעון השני של 2025.
קדיחת 4 הבארות של האתר כבר הסתיימה בהצלחה ולפני ימים אחדים הסתיימה בנייתו של מתקן הטיפול וההפקה (FPS) בקוריאה.
כזכור, בפברואר 2024 התרחשה תאונה קטלנית במספנה בדרום קוריאה, שבה בנו את הפלטפורמה הצפה (מתקן הטיפול וההפקה) עבור נאוויטס.
תאונה זו הובילה להשבתה זמנית של העבודות ויצרה עיכוב של כמה חודשים, אך חברת נאוויטס הודיעה לפני כמה ימים (ב 15/12/2024) שהפלטפורמה הצפה, שנבנתה במספנת Hyundai Heavy Industries, מושטת ליעדה, במפרץ מקסיקו, בארצות הברית ושהיא צפויה להגיע ליעד בפברואר 2025, והתקנתה באתר תושלם עד לרבעון השני של שנת 2025, בהתאם ללוחות הזמנים.
בהתאם לכך, צפויה תחילת ההפקה מהפרויקט, במהלך הרבעון השני של שנת 2025, כמתוכנן.
לידע כללי: מפרץ מקסיקו אינו "שייך" במלואו לארצות הברית, אך הוא גובל בארצות הברית וממוקם בחלק הדרומי שלה.
מפרץ מקסיקו מוקף בארצות הברית מצפון (על ידי מדינות כמו פלורידה, אלבמה, מיסיסיפי, לואיזיאנה וטקסס), במקסיקו ממערב ומדרום, ובקובה מדרום-מזרח.
לכל אחת מהמדינות שמקיפות את מפרץ מקסיקו, יש אזורי כלכלה בלעדיים (EEZ) בתוך מפרץ מקסיקו, אשר מתוחמים לפי אמנות בינלאומיות.
הנכסים של נאוויטס נמצאים בחלק ששייך לארצות הברית, כלומר במים הכלכליים של ארצות הברית.
הפרוייקט הגדול הבא יהיה סי ליון שנמצא באיי פוקלנד (שווי מהוון צפוי של מעל 2.5 מיליארד דולר).
התקבל אישור עקרוני מממשלת פוקלנד וכעת שוקדים על קידום הסכמים עם ספקים עיקריים.
עלויות ההקמה של שלב א' הן כ 1.4 מיליארד דולר ותחילת הפקה מתוכננת בשנת 2027.
לנאוויטס יש גם נכסים נוספים:
בׇּקְסְקִין אשר כבר מפיק והשווי המהוון שלו צפוי להיות כ-300 מיליון דולר
מוניומנט שאושר לו תקציב השקעה FID
לנאוויטס יש נכסים יבשתיים אחרים שכבר מפיקים והשווי המהוון הצפוי מהם הוא כ-150 מיליון דולר.
עד לפני כשנה השוק הטיל ספק ביכולתה של נאוויטס להרים את פרוייקט שננדואה, אך ככל שהזמן עובר ונאוויטס מתקדמת לפי התכנון, הספק באשר ליכולתה של נאוויטס, יורד וזאת למרות תקלות שהיו ודחו את תחילת ההפקה מרבעון ראשון לרבעון השני של שנת 2025.
שער המנייה עולה בהתאמה ורק בשנת 2024, המנייה הכפילה את עצמה וזאת אחרי רווח נאה בשנת 2023.
בתחילת שנת 2023 שער מניית נאוויטס היה נמוך מ 2000 ואת שנת 2024 היא התחילה בשווי של כ-3300 וכרגע נראה שהמנייה תסיים את שנת 2024 בשער של כ 7000 !
למרות העליות עד כה, נראה שהשווי הנוכחי, עדיין אינו משקף את השווי הכלכלי של נאוויטס ויש לא מעט "בשר" להמשך ההתכנסות של נאוויטס לשווי הכלכלי שלה, ככל שפרויקט שננדואה יתקדם בהצלחה ויתחיל להפיק ברבעון השני של 2025 כמתוכנן.
עוד חשוב לציין שנאוויטס חתמה על הסכם עם חברת טרפיגורה (Trafigura) למכירת 66% מהנפט שיופק בפרויקט שננדואה, מה שמבטיח שוק יציב לחלק משמעותי מהתפוקה העתידית.
השווי הכלכלי המלא של נאוויטס גבוה מהותית ומשקף שער מנייה של מעל 12,000.לשם השמרנות התבססתי רק על נכסים 2P (כלומר רק נכסים מוכחים במעל 90% ונכסים צפויים בהסתברות של 50-90%, ולא כללתי נכסים אפשריים בהסתברות קטנה מ 50%) וכמובן שלא כללתי נכסים בתכנון (2C) שהעיקרי שבהם הוא סי ליון, אשר יכול להיות גדול כמעט כמו שננדואה ולהגדיל מהותית את ערך נאוויטס.
להלן טבלה שמרכזת את השווי המהוון (NPV10) של עתודות 2P באלפי דולרים (לפי דוחות העתודות האחרונים בניכוי החוב (מדוח מצבת ההתחייבויות האחרון) והוצאות הנהלה וכלליות משוערות.
*הערה לטבלה - דו"ח העתודות האחרון של שננדואה פורסם בפברואר 2024 בזמן שהנהלת החברה חשבה שתחילת ההפקה תהיה ברבעון הראשון של 2025.
לאור הדחייה לרבעון שני, הסטתי את תזרים שננדואה בחצי שנה קדימה.
כלומר, הנחתי הנחה מחמירה, שההפקה תתחיל בסוף הרבעון השני של שנת 2025, למרות שיתכן שההפקה תתחיל במהלכו.
על פי החישוב הנ"ל שמבוסס על דוחות העתודות, נאוויטס תחזיר 50% משוויה הנוכחי כבר בשנתיים הקרובות (ו 85% משווייה תוך 4 שנים). זאת תחזית מרשימה מאד בעיני, בעיקר לאור העובדה שרמת הוודאות עולה מיום ליום.
מבט אחר על נכסי נאוויטס ושווי נכסי נטו (NAV):
בחישוב הנ"ל יוצא שווי כלכלי 2P של מעל 13,000 למנייה. אפשר גם לראות שמחיר המנייה הנוכחי (כ 7000) מתמחר רק כ-50% משווי הכלכלי של שננדואה.השווי הכלכלי של נאוויטס גדל לשער של כ 23,000 למנייה, אם לוקחים בחשבון גם נכסי 2C.
ראוי לציין שלעיתים קרובות מניות נסחרות מתחת לשווי הכלכלי האמיתי שלהן (כי אחרת, המשקיע הנבון יכול לשאול את עצמו "למה להשקיע במנייה?"), אבל הפער הנוכחי הוא גדול מדי לדעתי ולהערכתי, אנחנו נראה המשך מגמת עלייה בחודשים הקרובים, ככל שפרוייקט שננדואה יתקדם וילך לקראת הפקה ברבעון השני של 2025.
כמו כן, אני צופה תחילת חלוקת דיבידנדים עוד כשנה מהיום, כלומר לקראת סוף שנת 2025, וזאת בהנחה של תחילת הפקה בשננדואה באמצע 2025.
ראוי לציין שבדוחות העתודות, הניחה החברה שמחירי הנפט יסחרו בכ 75-80 דולר לחבית ולהערכתי, המחיר בפועל יהיה נמוך במקצת ויהיה באיזור 70-75 דולר לחבית בשנים הקרובות, אבל גם אם מחיר הנפט יהיה 5-10 דולר פחות לחבית, עדיין השווי הכלכלי של נאוויטס, גבוה מהותית מהשווי בבורסה היום.
כל זאת, כמובן, בהנחה ששננדואה יצליח כמתוכנן.
לשם ההמחשה, השקעה בנאוויטס לפני שנתיים היתה, לדעתי, כמו השקעה בנדל"ן חקלאי עם פוטנציאל השבחה מהותי, שאמנם עולה יותר מנדל"ן חקלאי "רגיל", אבל למי שמאמין שההשבחה (שננדואה במקרה שלנו) תצליח, יש הזדמנות קנייה זולה מאד.
בן ויינברגר הוא איש הייטק, יועץ, יזם ומשקיע. היה בעברו בכיר בחברת אמדוקס ומנכ"ל של מספר חברות (פרטיות וציבורית) וכיום יועץ ומשקיע בהייטק, במקביל להשקעות בשוק ההון ונדל"ן בארץ ובחו"ל.
גילוי נאות: בן ויינברגר מחזיק במניות ואופציות נאוויטס.
אין במאמר זה כל המלצה ו/או ייעוץ, אלא רק שיתוף דעתי האישית וכל משקיע יפעל לפי דעתו ורצונו.
לחצו כאן להצטרפות לקבוצת הוואטסאפ של נאוויטס.
לחצו כאן להצטרפות לרשימת התפוצה שלנו. כך תוכלו לקבל עדכונים מהירים על התפתחויות בשוק.
לחצו כאן להצטרפות לערוץ היוטיוב שלנו ותקבלו סירטונים שלנו על נושאים חמים בשוק ההון.
לחצו כאן להגעה לעמוד הספוטיפיי שלנו.
אשמח שתוסיף בטבלת החישוב שלך שערים שונים של מחיר הנפט
אם אתה משער מחיר נפט נמוך יותר כדאי כבר עכשיו להכניס אותו לחישוב של שער המניה