נתחיל בשורה התחתונה:
חברת צים הונפקה בבורסה בתחילת שנת 2021 עם הון של מיליארד דולר ומזומנים נטו בסכום קרוב להון והמנייה נסחרה בשער של 15 דולר.
היום (27/05/2023) ההון שלה הוא בשווי של פי 5 והמזומנים הם בשווי של פי 3.5 ואילו מניית צים נסחרת היום בשער נמוך יותר.
- לדעתנו, זהו כשל שוק!
צים פירסמה לאחרונה דוחות כספיים עם הפסד קל (58 מיליון דולר) לראשונה מאז הנפקתה, כתוצאה מירידה מהותית במחירי ההובלה בחלוף הקורונה.
השוק הגיב בפאניקה, במכירה מסיבית של המנייה שהורידה את שערה של מניית צים אל מתחת ל 15 דולר, המחיר בו המנייה הונפקה.
חברת צים חוזה השנה רווח תפעולי של 100 עד 500 מיליון דולר.
גם אם נניח שצים כלל לא תרוויח בשנה-שנתיים הבאות, מדובר בשער מנייה שמהווה הזדמנות גדולה.
- ככל הנראה ההזדמנות הגדולה ביותר שסיקרנו עד כה.
צלילה לדוחות הכספיים של צים, מגלה כי לחברה יש יתרות מזומנים ,השקעות בפיקדונות וניירות ערך בשווי 4.2 מיליארד דולר.
אם ננכה מסכום זה את הדיבידנד האחרון ששולם בתחילת אפריל בסכום של 769 מיליון דולר, תיוותר יתרת מזומנים של כ-3.5 מיליארד דולר, זוהי יתרת מזומנים שהיא יותר מכפולה מהשווי בו המנייה נסחרת (1.66 מיליארד דולר !!! - נכון ל 27/05/2023).
בנוסף, יש לחברה השקעות בצי אוניות ומכולות ששווין 6 מיליארד דולר וכנגד ההשקעות האלה עומד חוב ליסינג פיננסי בסכום של 4.5 מיליארד דולר. - כלומר הפרש/יתרה (שווי לאחר הפחתת חוב) של 1.5 מיליארד דולר.
יתרת המזומנים בסכום של 3.5 מליארד דולר ועודף ההשקעות בצי האוניות והמכולות על החוב מרכיבים למעשה את ההון העצמי של צים, שעמד, נכון לסוף מרץ 2023, על כ- 5.1 מיליארד דולר.
אנחנו "מזכירים" לכם שצים היא לא ספאק (חברה ריקה מתוכן). אלא חברה אמיתית, רצינית ועם פעילות ושווי כלכלי וגם אם המחירים בענף יובילו למיזוגה או למכירתה בעתיד, הרי שעיסקה כזו תהיה ככל הנראה בשווי גבוה יותר מיתרות המזומנים.
השוק מתמחר הפסדים עמוקים ומתמשכים בשווי של יותר מ- 1.5 מיליארד דולר, שהוא בניגוד מוחלט לתחזית החברה.
אין ספק שמחירי ההובלה ירדו משמעותית לאחר הקורונה, אך חלה התייצבות מסוימת במחירים.
ההתייצבות במחירי ההובלה תומכת בתחזית שהשנה תסתיים ביתרה נייטרלית בלבד (0) אם קברניטי צים ידעו לנווט בים הסוער במיוחד, כשלרשותם מעל 4.2 מיליארד דולר שעשויים להניב תשואה נאה בהתחשב בריביות של היום.
הבהרה לגבי המושג "נייטרלית" שהזכרנו לעיל:
אם שער המנייה יוכפל, השוק כנראה יתמחר את ההפרש בין שווי צי האוניות והמכולות לאחר הפחתת חוב כאפס (נייטרלית), למרות שבפועל המצב של צים הוא טוב הרבה יותר (יתרה של 1.5 מיליארד דולר כפי שהסברנו לעיל).
כרגע השוק מתמחר רק חצי מהמזומן, אבל יש חצי נוסף שאינו "נספר" על ידי השוק ויש גם 1.5 מיליארד דולר בשווי צי האוניות+מכולות בניכוי החוב נטו שגם הם אינם נספרים כרגע. כלומר הם לא באים לידי ביטוי בשווי השוק (שער המנייה) של צים.
שימו לב: נכון שרוב מוחלט של האוניות של צים אינו בבעלותם, אלא רק בליסינג (מוחכר), אבל כל כל האוניות שמוחכרות, מוצגות כרכוש קבוע וכנגד חוב הליסינג ולמרות זאת, יש עודף של 1.5 מיליארד דולר.
אפילו אם נניח שהעסק יפסיק להרוויח וצים תאלץ למכור את הספינות ולהחזיר את הליסינג בקנס גדול, גם במקרה כזה, העסק שווה לפחות את המזומן וזה אומר פי 2 מהשווי הנוכחי (נכון ל 27/05/2023).
זהו כשל שוק בכל דרך שבה תבחרו להסתכל על התמונה.
זה, כמובן, תרחיש קיצון ויותר סביר שבמקרה כזה, בעלי השליטה יובילו תהליך מכירה או מיזוג ואז יקבלו פי 2 עד 3 מהשווי הבורסאי הנוכחי.
לא ידוע לנו על חברות תפעוליות אשר נסחרות בפחות מחצי מיתרת המזומנים שלהן ובשליש מההון העצמי שלהן ולכן הכפלה בשער מניית צים (כלומר שער של $27.5) נראה לנו כיעד ראשוני בר השגה וההשקעה במניית צים נראית כמו ההזדמנות הגדולה ביותר שסיקרנו עד כה.
זה ממש דייג חופשי של מיליארדי דולרים בלב סערה במחירי ההובלה.
לחצו כאן להצטרפות לרשימת התפוצה שלנו. כך תוכלו לקבל עדכונים מהירים על התפתחויות בשוק.
לחצו כאן להצטרפות לערוץ היוטיוב שלנו ותקבלו סירטונים שלנו על נושאים חמים בשוק ההון.
לצים יש מלא מזומן בקופה, הם מחפשים להשקיע אותו איפשהו (רכישה או מיזוג) זה סיכון שלא נלקח בחשבון :-)
כיף לקרוא, תודה ירון ותמיר.